Волейболният шампион на България Марица (Пловдив) се класира за полуфиналните в Национална волейболна лига Демакс. Момичетата на Борислав Крачанов победиха Марица 2022 (Пловдив) с 3:0 (25:10, 25:13, 25:13) в среща реванш от четвъртфиналните плейофи и с общ резултат 2:0 успеха продължават напред. Мачът се игра в залата на Пловдивския университет.

Още в първия гейм момичетата на Борислав Крачанов направиха сериозна разлика, стигна се до 12:5, а частта приключи след 25:10 и ас на Виктория Коева.

Вторият гейм започна с 6:1 за шампионките, стигна се до 15:7, а след блок на Бояна Андреева маричанки затвориха гейма с 25:13.

banner

Третият гейм се шампионките отново имаха голяма преднина, стигна се до 16:6, а след блокада на Маргарита Гунчева се стигна до крайното 25:13.

Така момичетата на Борислав Крачанов поведоха с 1:0 победи в серията и се нуждаят от още една победа, за да се класират за полуфиналите.

Най-резултатна за победителките стана Ива Дудова с 11 точки, а с по 8 завършиха Добрина Христоскова и Виктория Коева, 7 добави Бояна Андреева, а рожденичката Мария-Габриела Миличевич завърши с три точки.

За Марица 2022 най-резултатна стана Саша Китипова с 10 точки.

В полуфиналните плейофи Марица очаква победителя от двойката между Левски (София) и Славия (София). В двойката Славия води с 1:0 победи, а утре е реваншът в залата на Левски.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!