Готово е предложението за осигуряване на средства за цялостно завършване на стадион „Христо Ботев“, което ще бъде внесено за гласуване от общинските съветници на сесията на ОбС на 9 февруари.

PlovdivNews.bg разполага с документа. Представяме Ви акцентите от него:

ОбС да гласува 22 554 195 лв. с ДДС, които ще бъдат финансирани от изпълнителя ДЗД Колежа, каквато готовност изрази Илиян Филипов.
Тези пари ще му бъдат възстановени в 3 бюджетни години без лихви, съответно 2023 г – 8,5 млн.лв., 2024 г. – 8,5 млн.лв., 2025 г. – 5, 555 195 млн. лв.

banner

В предложението е заложено, че 16,359 873 млн. лв. са нужни по договора за завършване на стадиона, а 6,194 322 млн. лв. са допълнително възникнали разходи след препроектирането и са извън стойността на договора.

Припомнямв, че феновете на Ботев, които вчера направиха голям протест, ще присъстват на сесията на ОбС. Те не настояват за отпускане на още средства, а да се завърши с наличните пари „Колежа“ до етап 1, с 4 сектора и цялостно покрита козирка.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space