Полузащитникът на ЦСКА 1948 Парвиз Умарбаев вярва, че тимът му ще се добере до европейските клубни турнири. Той сподели за Sportal.bg, че конкуренцията в тима не го плаши, а точно обратното – ще помогне на всички в отбора да постигнат своята цел. Умарбаев се превърна в легенда за Локомотив (Пловдив) със спечелените трофеи, както и с това, че стана чужденецът с най-много мачове за клуба.

„Подготовката минава нормално. Тук сме от около две седмици. Засега всичко е нормално. Ако погледнем към резултатите, които постигнахме, направихме един равен и в другите победихме. Според мен ставаме все по-добри след всеки мач.

Не искам да правя сравнения между Тодор Янчев и Любослав Пенев. Всеки треньор си има свои виждания. Продължаваме да работим и да свикваме с новите изисквания на Тодор Янчев. Не ме притеснява конкуренцията. Това е много добре, че има конкуренция, защото всеки в отбора дава всичко от себе си в тренировките и в мачовете. Всеки футболист иска да играе и това е само за добро.

banner

Искаме да гоним добро класиране в първенство, както и за Купата. Гоним и двата фронта. Ще видим накрая на сезона какво ще се случи. Много се зарадвах, когато Бирсент Карагарен дойде тук. Усещах, че ще дойде при нас, щом започна да се представя добре за Локомотив. Имах такова чувство, че ще се случи.

Преди се притеснявах да говоря на български, защото не говорех толкова добре. Сега според мен говоря по-добре. Тук даваме повече интервюта, отколкото в Локомотив. Няма много хубави стадиони в България. Надявам се след години да направят добри стадиони, защото първенството е хубаво и има нужда от това. В Таджикистан нивото е по-ниско от това в България. И там има добри и технични футболисти. При нас също има стадиони, но не са модерни. Има 20 и 25-хилядни стадиони, но не са модерни и съвременни.

Моето идване в България беше през лятото на 2016-а година. Причината е Илиан Илиев, на когото ме бяха предложили. Извикаха ме да дойда в Локомотив. Задължен съм му и винаги имам добри отношения с него. Чат-пат си пишем и го поздравявам за празниците. Много съм му благодарен.

Когато дойдох в Локомотив, не мислех, че ще стана чужденецът с най-много мачове за клуба. Много е приятно за мен, че това се случи. Само мога да се радвам, че постигнах това нещо. След шест години дойде един момент, в който поисках да сменя обстановката. Исках да поема ново предизвикателство. За шест години спечелихме четири трофея, което е нещо невероятно. Затова дойдох тук, защото този отбор има амбиции. Искам да помагам, колкото мога, за да спечелим трофей и тук.

Не искам да кажа кой е най-добрият треньор, с когото съм работил в България. Всеки един имаше своите виждания и знания. Благодарен съм на всички треньори, с които съм работил. С Бруно Акрапович имах малко трудни моменти, което не мога да скрия. Тези моменти ми помогнаха да израсна и ме направиха по-силен психологически.

Имаме много добри отношения с Христо Крушарски. Естествено, че се чуваме. Преди няколко дни се обади, защото беше видял, че Бирсент Карагарен отбеляза гол. Поздрави ни, пита как сме и дали всичко е наред. Имам много добри отношения с него.

Без да обиждам Локомотив, но мисля, че сме по-силен отбор и ние ще играем в европейските турнири. На всички фенове искам да пожелая да са живи и здрави. Нека подкрепят отбора си. Особено нашите фенове на ЦСКА – да ни подкрепят във важните мачове. На феновете на Локомотив пожелавам успех“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!