Съперникът на Марица (Пловдив) в Шампионската лига полския шампион Група Азоти Хемик (Полице) притежава две волейболистки в топ 100 на света, според авторитетния сайт volleybox.net. Става въпрос за сръбкинята Йована Баркочевич и бразилката Жосефа Фабиола Соуса.

Женският волейболен шампион на България ще се изправи срещу полякините на 1 февруари (сряда) от 18:30 б.в. в зала Колодрума.

Хемик (Полице) е 10 пъти шампион на Полша включително и през миналия сезон. Печелил е още 9 пъти Купата на Полша, три пъти Суперкупата на страната. През сезон 1993-1994 печели и втория по сила европейски клубен турнир – Купа ЦЕВ.

banner

Освен Баркочевич и Соуса отборът има още две чужденки – бразилката Майра Чиприано и словачката Ленка Овечкова.

Треньор на тима е един полякът Марек Миержински, който в кариерата си е водел още четири полски отбора. Той е начело на Хемик от 2016-а година и с отбора е бил 6 пъти шампион, 4 пъти носител на Купата и веднъж на Суперкупата.

Група Азоти Хемик (Полице) за втори път ще играе срещу Марица в Шампионска лига. Двата отбора се срещнаха и в първото участие на маричанки в най-силния европейски клубен турнир през сезон 2017-2018. Тогава маричанки загубиха първия мач с 0:3 гейма в Полша, а в Пловдив бяха много близо до първата си победа в Шампионска лига с 2:3 гейма.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!