Гонзо: В българския национален отбор трябва да играят само българи

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо категорично заяви, че докато той е директор натурализирани футболисти няма да са част от българския национален отбор.

"В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе в българския национален отбор. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика ", заяви в Монтана, където Гонзо бе на среща с представители на детско-юношеските школи от Северозападна България, предава Dsport.

Той коментира и целите пред националния тим на България.

"Целта на националния отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите - не, не. Не съм видял спортист да отиде на олимпиада и само да си тичка. Вески, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове пак се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит. После ще пробваме следващата година в квалификациите за световното първенство. България е крайно време да се класира за голям форум."

Banner 468 x 60 px