“Марица” постигна победа с 1:0 над вицешампиона на Македония от последния сезон в контролна среща, играна на тренировърния комплекс ABAK в Лара. Контролата бе първа за пловдивчани на турска зема и втора от началото на подготовката им.

Срещата не предложи много голови положения, но бе интересна. Треньорът на “жълто-сините” Николай Димитров използва две различни единадесеторки през двете полувремена. Двубоят бе изгледан от собственика на “Марица” Христо Христов.

Първата част бе равностойна, като се игра на добро темпо, а освен интересните отигравания то предложи и доста борба по терена, както и нерви. Няколко по-твърди действия на футболисти на двата отбора спомогнаха за това. Съперниците имаха по две ситуации пред двете варти. Задна ножица, след която топката премина встрани от вратата, както и едно опасно центриране създаде съставът от Севрена Македония. Пловдивчани също на два пъти стигаха до опасни сутуации след центрирания, но гол не бе отбелязан. В 30-та минута, при две различни ситуации, съдията пропусна да се намеси. Първо Станислав Маламов получи удар в лицето, а при последвалия корнер Йордан Пейчинов бе съборен в наказателното поле. Пейчинов се изправи и удари съперников футболист, заради което получи червен картон. Футболистът на “Марица” бе заменен от Георги Иванов, тъй като двата щаба имаха такава договорка. В крайна сметка първата част завърши без голове.

banner

През втората част целият състав на “Марица” бе заменен, с изключение на Мартин Газиев. Полувремето започна равностойно. В 51-та минута Димитър Аврамов намери чудесно Петър Атанасов в наказателното поле. Атанасов се измъкна от защитника и овладя, но бе съборен и се стигна до дузпа. Мартин Газиев изпълни добре и отбеляза единственото попадение в мача. Самият Газиев бе принудително заменен малко по-късно поради контузия. До края на мача македонският тим имаше игрово предимство и създаде няколко опасни ситуации. Нападателят на северномакедонците Димитър Трайков засече центриране отляво, но ударът му с глава срещна левия страничен стълб. В 57-мата минута Милен Танчев опита да изненада противниковия страж с хубав изстрел от далечно разстояние, но топката премина встрани от целта. В 67-та минута Петър Начев се отличи с добра намеса, след като Акоста се извиси над всички в пеналтерията и стреля с глава, но вратарят на “Марица” внимаваше и спаси. Четвърт час преди края на редовното време Димитър Трайков бе изведен очи в очи с Начев и отново стражът на пловдивчани се оказа последна пречка пред гола. Начев се отличи и с още няколко добри намеси и имаше повече работа от своя колега Илия Николов през първата част. До края на мача друго попадение не бе отбелязано и “жълто-сините” записаха престижна победа, която е и първа в международна среща от дълги години насам.
Победата е втора за “Марица” през зимната подготовка от две изиграни проверки. На 25 януари предстои нова контрола с руския “Волга” (Уляновск), а на 29 януари и с полския “Ресовия” (Жешов). Лагерът на маричани приключва на 30 януари.

След мача треньорът на “Марица” Николай Димитров сподели, че е доволен от показаното, както и че тима е показал хубави неща, но е допуснал и грешки, които постепенно ще бъдат изчистени в хода на подготовката. Той заяви още, че е нормално футболистите да иглеждат “тежки” на терена, заради умората от тренировките, които тима води.

Първо полувреме: Илия Николов, Йордан Пейчинов (Георги Иванов), Мартин Газиев, Ифеани Дейвид, Соломон Джеймс, Христиан Димитров, Симеон Вешев, Веселин Марчев, Станислав Маламов, Валери Домовчийски, Георги Трифонов.

Второ полувреме: Петър Начев, Димитър Аврамов, Георги Иванов, Мартин Газиев (Дъглас Иваноф), Илиян Йорданов, Радослав Апостолов, Милен Танчев, Айкут Янъков, Стефан Попов, Олджай Алиев, Петър Атанасов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!