Българският спорт се обедини срещу идеята за забрана на рекламата на хазартни компании, което би имало катастрофални последици. Става въпрос за готвени промени в Закона за хазарта, което ще лиши футболни клубове и цели спортове от финансирането, което им е нужно.

„Обсъждат се промени, без да се вземе предвид спортът. Неглижират се нуждите на спорта и в частност футбола”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов.

По думите му забраната за реклама на букмейкърски и бетинг компании ще има катастрофален резултат за футболните клубове. „Тези хазартни компании са директно свързани със спорта и е нормално те да рекламират в него и в частност във футбола. Ако те нямат възможност да правят това – те няма да имат желание да инвестират. Голяма част от футболните клубове в България са спонсорирани от тези компании. И ако те се отдръпнат – това означава фалит за българските клубове”, подчерта Запрянов.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!