Борислав Михайлов през 1983 г.: Не познавам вкуса на цигарите и алкохола

Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, имаше страхотна кариера в действащите си години на футболист. Това се дължи не само на таланта, но и на дисциплината в ранните му години в спорта. Днес обаче имиджът му е почти напълно унищожен след невиждания упадък на родния футбол под негово управление и някои шокиращи скандали около бохемския му начин на живот.

Вестник „Тема Спорт“ публикува днес едно негово интервю от 1983 г. пред изчезналия вече ежедневник „Кооперативно село“. То е по повод наградата му за „Най-добър вратар“ в бившата „А“ група. В него Михайлов разказва, че никога не се е подхлъзвал по цигарите и алкохола.

„Благодарен съм му (бел. ред.: На баща му Бисер Михайлов) за големите усилия да ме направи истински човек и спортист. Предпазва ме от главозамайване, помага ми с навременни съвети, заради него не познавам вкуса на цигарите и алкохола“, казва Боби Михайлов в онова си интервю отпреди 39 години.

Запоите в БФС днес са един от порочните символи на българския футбол. Най-често те се случват преди конгресите, когато се вземат съдбоносни решения за спорта. Организират се пищни частни партита по хотели и ресторанти на близки до президента и ръководството хора.

Дори има куп клипове с участието на Михайлов, на които той е във видимо нетрезво състояние. На едно от тях той дори се крепи върху плещите на бившия спортен министър - Красен Кралев, по време на публична изява на Бойко Борисов от дните му на премиер.

Media

Banner 468 x 60 px