ЦСКА е на 1/8 финал за Купата след драматична победа със 7:6 над Гигант след изпълнения на дузпи във футболен празник в Съединение. В редовното време срещата завърши 1:1, а Гигат удържа геройски натиска на ЦСКА и в продълженията.

Домакините хвърлиха всички много емоции и сили в мача и дори поведоха в резултата, но извършиха и много нарушения и завършиха с 9 души на терена.

В 41′ Красимир Здравков проби на левия фланг и центрира към наказателното поле, където след неразбитателство в защитата на столичани, топката попадна в юношата на Ботев Георги Стайков, който с удар по земята не остави шансове на Димитър Евтимов за 1:0.

banner

Малко след началото на втората част домакините останаха с човек по- малко след като Васил Василев фаулира Бисмарк грубо и получи втори жълт и съответно червен картон.

ЦСКА стигна до изравнителен гол в 74′, когато Тодоров отрази изстрел на Браян Морено, но топката отново попадна в нападателя на „армейците“ и той на празна врата вкара за 1:1.

В добавеното време Гигант остана с 9 на терена, след като и Райко Алов бе изгонен с втори жълт картон.

След равенството в редовното време се стигна до продължения, в които логично ЦСКА бе по- активният отбор и създаде куп ситуации, но стражът Цветан Тодоров и защитата на домакините се справиха.

Така се стигна до изпълнение на дузпи, където нервите на ЦСКА се оказаха по- здрави и победиха.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space