БФС напомни на шампиона на футзал да не залага на мачове

Служителят по почтеността в Направление “Детско-юношески и аматьорски футбол” към Българския футболен съюз – Марио Костурков, се срещна с играчи и членове на треньорския щаб на родния шампион по футзал Амиго Северозапад.

Събитието, което се проведе в НСА, е част от програмата на УЕФА и БФС за превенция и пресичане на опитите за манипулиране на футболни мачове. Костурков изнесе беседа на тема проблеми, свързани с почтеността на играта, и потенциални рискове от манипулиране на срещи преди участието на тима в тазгодишното издание на Шампионската лига по футзал, което започва на 24 август на австрийска земя.

Костурков запозна състезателите на Амиго с член 46 от Дисциплинарния правилник на Българския футболен съюз, който съдържа подробна информация по темата за интегритета. “Запомнете, че нямате право да залагате на мачове, в които вие самите участвате. Моят личен съвет е да не залагате изобщо на срещи от вашата футзал лига”, обърна се Костурков към футболистите на Амиго. В края на събитието бяха раздадени нагледни материали за превенция на манипулиране на мачове.

В края на този месец играчите на българския първенец ще се изправят срещу Гентофте (Дания), Пърт (Шотландия) и Вийнер Нойщад (Австрия) в предварителния етап на Шампионската лига по футзал. Срещите ще бъдат излъчени пряко по B1B.

 

Banner 468 x 60 px