Министърът на спорта: Сега ми е адски трудно да убедя държавата да даде 20 млн. лева за стадионите на Ботев и Локо

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев коментира за „Евроком“ ситуацията със стадионите в Пловдив. Според Василев има финансови злоупотреби. Той сподели, че му е много трудно да убеди държавата да отпуска средства и да възлага на кметовете да организират обществени поръчки, защото по този начин парите изчезват. Василев обвини местната власт в Пловдив, че пречи на развитието на спортната инфраструктура. 

"Ако трябваше да изваждаме клубове заради финансовото им състояние, щяха да останат пет-шест клуба. Те отговарят на финансовия феърплей на УЕФА. За нашето първенство сме минимизирали изискванията до едно осветление, което не се знае докъде е изградено. 20 години сме много назад във футбола. 

"Ами пловдивските стадиони? 25 милиона, дадени от държавата. Няма ги! Един строител даже протестира срещу правителството. Всеки път там се повишават цените. Местната власт е виновна за разрухата на двата пловдивски стадиона. Не може да не се следи. Страх ме е да давам пари на кметовете, когато трябва да се прави обществена поръчка, защото тези пари ще бъдат откраднати. Казвам го съвсем искрено. Сега ми е адски трудно да убедя държавата да даде 20 милиона за Ботев и Локомотив, при положение, че виждат как кметът, изпълнителят, пък седалки, проектът го правят няколко пъти. За тези пари, с които направиха Колодрума, можеха и двата стадиона да направят. Даже се чудя как феновете все още не са отишли да ги бият тези хора". 

Banner 468 x 60 px