За десета поредна година Община Пловдив стартира инициативата „Регистрирай куче и спечели награда“. Тя е насочена към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби и декларират притежаването на домашно куче. Кампанията има за цел да стимулира активността на изрядните стопани, като 10 от тях ще получат пакет с лакомства и аксесоари за домашния любимец (купи за храна и вода, двойна четка за поддръжка на козината, разтегателен повод, пакет биоразградими мокри кърпи за кучета и котки, играчки, пакети с висококачествени лакомства и торбички за екскременти).
Печеливши ще са тези домашни кучета, които до 15-ти декември 2024 г. бъдат декларирани и регистрирани в общинския „Електронен регистър на домашните кучета, отглеждани в Пловдив“, и получат следните индивидуални номера:
12040; 12090; 12140; 12180; 12220; 12260; 12300; 12340; 12380; 12420.
Припомняме, че декларирането на домашно куче е задължително и се извършва в общината по постоянен адрес на собственика.
Активно протича и кампанията за стимулиране кастрацията на домашните кучета и котки в Пловдив. Във всяка от районните администрации може да бъде получен талон за отстъпка от цената на манипулацията „кастрация на домашно куче/котка“. Отстъпката за кастрация на куче е 45 лв., а за котка – 35 лв.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space