Една от най-мощните магнитни бури напоследък удари Земята. Уредите на НИГГГ-БАН отчетоха най-високите нива по 9-степенната скала на Kp-индекса, считан за един от показателите при тези явления. Смущенията в геомагнитното поле на планетата започнаха през почивните дни и достигнаха своя максимум през изминалите часове.

Според геофизиците от НИГГГ-БАН през последните 24 часа са регистрирани над 20 слънчеви изригвания в два активни региона. Тяхната прогноза е, че бурята ще продължи поне още два дни.

Хората, чувствителни към подобни явления, ще усещат неразположения от различен характер – главоболие, отпадналост, липса на концентрация и колебания в кръвното налягане.

Междувременно от Центъра за наблюдение и прогнози на космическото време на НАСА предупредиха за възможни нарушения в телекомуникациите, сателитите и навигацията.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!