Руската агресия срещу Украйна може да бъде победена, заяви украинският президент Володимир Зеленски, като посочи, че в този момент ситуацията на бойното поле остава относително стабилна, съобщава БТА.

“Дори и Русия може да бъде върната в рамките на международното право. Агресията ѝ може да бъде победена”, каза той във видеообръщение към участниците в международна конференция по въпросите на отбраната, която се провежда в Швеция.

По думите му войната в Украйна е показала, че Европа трябва да развие общо оръжейно производство, за да се “опази” в условията на всяка възможна международна ситуация.

banner

“Двете години война доказаха, че Европа се нуждае от свой собствен арсенал, за да защити своята свобода и способностите си за отбрана”, подчерта Зеленски.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!