Разпространяващото се респираторно заболяване в Китай не е ново. Това успокои в ефира на „Здравей, България” главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„По данните до момента мисля, че нямаме нов вирус. Случващото се в Китай е ренесанс на малко позабравени други причинители, които игнорирахме покрай COVID пандемията. Става въпрос за познати заболявания – микоплазмени пневмонии, аденовирус, респираторен вирус и някои от новите грипни вируси. Коктейл, който е характерен за сезона и когато го поставите в условия на хора, които 2-3 години са били под изолация, е нормално да има висока заболеваемост”, поясни Кунчев.

Според него Европа не е застрашена, защото тези вируси ги има от години около нас.

banner

„Сега имаше една вълна на пневмонии при децата във Великобритания. Тя се с пренесе донякъде в Нидерландия и Дания. Лекува се с антибиотици. Предаването става чрез по-близък контакт. В Гърция пък сега имат бум на клебсиела пневмония, която идва от болниците и трудно се поддава на лечение”, допълни главният държавен здравен инспектор. По думите му микоплазмените пневмонии се откриват по-трудно.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space