25% от българите са ползвали бърз кредит основно за техника, ремонт и почивка, сочи проучване на „Тренд“. Изследването е по поръчка на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране и дава за първи път пълна картина на пазара за бързи кредити в България.

Според данните 82% от българските клиенти на услугата са взимали до три кредита, а една трета са се ограничили само до един бърз кредит. Почти половината имат достъп и до банково кредитиране.

Най-често кредитите се взимат за период между половин и една година или между три и шест месеца. В 90 на сто от случаите бързите кредити се изплащат в срок до 12 месеца.

banner

Българите покриват задълженията си навреме, показва още проучването. Сред групата на най-младите до 30-годишна възраст най-честата причина за теглене на кредит е заплащането на почивка или пътуване, пише БНР.

За семейни празници го използват 13%. Бързината е най-значимото предимство на бързите кредити според 83% от използвалите услугата потребители. На второ място се посочва удобството с 49%.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space