Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира днешното пленарно заседание и избора на подуправител на НЗОК.

На въпрос дали ГЕРБ-СДС ще са тези, които ще свалят правителството, Борисов бе категоричен, че той работи добре с академик Денков.

Към днешна дата ние нямаме заместник-министър в здравеопазването, партията на “Промяната” еднолично ръководи здравната каса, еднолично ръководи здравното министерство, а от нас се изисква да носим солидарна отговорност за здравеопазването в България и всичко останало, каза Борисов и отбеляза, че шефът на НЗОК е представител на “Продължаваме Промяната – Демократична България” (ПП-ДБ).

banner

По думите му договарянето на подуправителя и управителя на НЗОК е било “пакетна сделка” между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Те не удържаха на думата си, коментира Борисов поведението на ПП-ДБ.

На въпрос, свързан с “Възраждане” и призива на ПП-ДБ от ГЕРБ-СДС да не влизат в алтернативни мнозинства заедно с “Възраждане”, Борисов отговори, че тази опорка трябва да бъде забравена завинаги. Те си играха и си играят с “Възраждане” и във Варна, и в София, и навсякъде по страната. Самите “Възраждане” казаха как им клечат пред вратата, така че престанете с тази опорка. Ние съгласно уговорката с ПП-ДБ трябваше да получим подуправител, заяви Борисов.

На въпрос докога ще подкрепят правителството на акад. Николай Денков, Борисов отговори, че стоят, защото действително много се е направило в евроатлантически аспект. Имаме реални шансове да имаме напредък за Шенген. Докладите на вътрешния министър констатират огромен напредък, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира случилото се в пленарна зала и посочи, че няма парламентаризъм във вида, в който хората искат да виждат отговорни хора. Става въпрос само за някакъв пост, който е договорен. Началникът е техен, министърът е техен, премиерът е техен. От какво са недоволни те, попита Борисов за поведението на ПП-ДБ. По думите му в договарянето на подуправителя на НЗОК в срещата им преди време са участвали Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев. Те бяха на тази среща, когато договорихме управителя и подуправителя, с мен бяха Десислава Атанасова, Томислав Дончев, разказа Борисов.

Относно размяната на писма между председателя ПГ на ДПС Делян Пеевски и премиера Николай Денков, Борисов коментира, че навремето Станишев е допускал същата грешка. Когато премиерът започне да отговаря на някого, той го приравнява със себе си, посочи Борисов и добави, че за разлика от Денков, Пеевски е опитен.

Имаме партньор, който много държи на мъжката дума, но днес те показаха, че на тази мъжка дума не може да се разчита, посочи Борисов. На въпрос колко още ще издържат в подкрепата за ПП-ДБ, които не спазвали договорките си, той отговори: “Колкото нервите ни издържат на всички”. Моите нерви са здрави, защото виждам огромен напредък с Шенген, реален шанс за еврозоната, а това са по-висши цели от това да натриеш на някого носа или да му показваш, че е по-слаб, както те искаха да направят с нас, отбеляза той.

Бойко Борисов коментира и избора на председател на Столичния общински съвет. На въпрос дали са склонни да взаимодействат с ПП-ДБ, ако не е Борис Бонев кандидатът за председател на Столичния общински съвет, Борисов каза: “Склонни сме да спасяваме София от спасителите”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!