В четвъртък ще има заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което президентът Борислав Михайлов вероятно ще подаде оставка два независими един от друг източника.

През следващата седмица президентът на Българския футболен съюз ще свика спешно заседание на Изпълнителния комитет с цел насрочване на дата за конгрес през следващата година.

“Българският футболен съюз е крайно огорчен и разочарован от онова, което се случи в центъра на София по време на двубоя, но е категоричен, че предвид всички сигнали за провокации, получени от различните държавни и международни институции, крайното решение на УЕФА е абсолютно оправдано. Това бе потвърдено и от присъствалите на двубоя представители на европейската централа – дежурния делегат на срещата, двамата офицери по сигурността, както и специално изпратения за случая съветник на президента на УЕФА. Всички те изразиха мнението, че предприетите мерки и организацията на домакините са направили така, че мачът да се изиграе – защото в противен случай санкциите за българския футбол, респективно за българската държава, щяха да бъдат огромни”, се казва в официално становище на БФС.

banner

В края на становището обаче се уточнява: “През следващата седмица президентът на Българския футболен съюз ще свика спешно заседание на Изпълнителния комитет с цел насрочване на дата за конгрес през следващата година.”

Единственият проблем да има заседание на Изпълкома на БФС в четвъртък е отсъствието на единия от вицепрезидентите на БФС Михаил Касабов, който веднъж вече зае временно поста на Михайлов.

Той веднъж вече бе временен президент на БФС – след мача с Англия в София и расисткия скандал, който доведе до първата оставка на Боби Михайлов. Касабов е на световното първенство за юноши до 17 г. в Индонезия и е резервирал първия възможен полет за България, но ще може да се прибере най-рано в четвъртък. Затова е възможно заседанието на изпълкома да е в петък.

Но когато и да е, там ще бъде обявена дата за извънреден конгрес на футболния съюз, който най-вероятно ще се проведе през февруари, твърдят източниците.

Единият кандидат за президент по всяка вероятност ще е Димитър Бербатов, за други засега няма информация.24 часа

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!