Възможно ли е достъпът до социалните мрежи да стане платен и има ли нови условия за използването на продуктите на Meta? Темата в студиото на „Здравей, България” коментира мениджърът на маркетингова компания Александър Иванов.

Компанията на Марк Зукърбърг предлага на потребителите си да не виждат реклами. Услугата е достъпна срещу малко над 20 лв. на месец. При това условие няма да се използват личните ни данни за различни видове маркетингови проучвания. Ако потребителите решат да не се възползват от услугата, няма да има промяна в правилата за използване на платформата. Мобилната версия ще е по-скъпоплатена от тази за десктопa.

Според Иванов причините това да се случва сега са няколко. „Това е един много добър бизнесход на Meta. От една страна те отговарят на всички европейски регулации, а от друга – дават допълнителна опция на своите потребители. С един куршум те стрелят по два заека”, подчерта експертът.

banner

По думите му Facebook е най-добрата и прецизна маркетингова машина в историята на човечеството. „Тя знае много повече за нас, отколкото си мислим. Не само кои са ни приятелите и къде ходим, а къде се намираме, както и поведенческите ни характеристики”, твърди мениджърът на маркетингова компания. Александър Иванов допълни, че изкуственият интелект и прецизни алгоритми са причините за успеха на социалната мрежа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!