Започна Националното съвещание на ГЕРБ във Велико Търново. Партията на Бойко Борисов трябва да реши дали ще продължи да подкрепя сглобката.

“Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на Бюджета. Ние сме казали, че няма да вдигаме данъците. Казали, че ще облагат втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете вдигат данъците, което не е вярно”, заяви Борисов.

Ще гласуваме бюджета. Хората обаче трябва да знаят защо участваме и подкрепяме сглобката. Ще искаме да се запише поименно каквото трябва за Монтана, за Плевен и т.н. . Има си местни принципали, те да вдигат данъците”, настоя партийният лидер. “Кметовете имате право да си вдигате данъците колкото искате. Защо ви е държавата? ГЕРБ е казала – няма да се вдигат данъците. Който иска, може да си вдигне местните данъци, такси. Аз ГЕРБ няма да го пусна в тази игра. Ние сме държали плоския данък толкова години, да изсветлее бизнесът. Сега чувам – ще се вдигат с още 12%. Едно прекрасно загубено време в някакви спорове да останете с усещането, че нещо зависи от вас”, ядоса се Борисов. Според него честното е било подобни намерения да се обявят преди изборите. “Ама да лъжат и сега да кажат – все едно нашите кметове искат да се вдигнат данъците, няма да им го позволим. Тактиката и начинът, по който го правят. Няма така да се получи”, допълни лидерът на ГЕРБ.

banner

Не по-малко остър бе и Делян Добрев. “Асен Василев ще ни прецака. За тази година заложените данъчни проходи са 35 милиарда, а към момента има 2 милиарда неизпълнени. А за следващата година са заложени 40 милиарда. От къде ще дойдат тия пари?

Предупредих, че Василев ще надуе приходната част, за да може тия седем милиарда да си ги харчи. Сега като внесат този бюджет, то ние сме в много неизгодна ситуация. Пуснат един напудрен бюджет с черешка отгоре, дето казват “Ето, има за всички”. Ще се види, че не е такъв гениален финансов министър, за какъвто вече все по-малко хора го смятат”, коментира още Делян Добрев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!