Destiny

Пената: Акрапович заслужи да бъде поканен на „Армията“

tema sport tema sport

Легендата на националния отбор и ЦСКА Димитър Пенев коментира последните събития около червените - новия старши треньор Бруно Акрапович.

От две седмици ЦСКА има нов треньор, добър избор ли е Бруно Акрапович?

- Не може да се правят оценки за толкова кратък период. Той е доказан треньор, има и успехи. Но ЦСКА е водещ отбор, клуб с богата история, има си своите цели и претенции, с които и наставникът е длъжен да се съобразява. Цялостната оценка на Акрапович ще бъде поставена от ръководството. Той си е заслужил със своите постижения да бъде поканен, така е преценил президентът на клуба. Друг е въпросът, че в пандемията работата не може да бъде последователна и треньорът не може да приложи всичките си идеи - веднъж се тренира, после не, отлагат се мачове, има и болни. В подобна ситуация е сложно и който и да е наставник, трябва да се справя с подобни трудности.

Акрапович спечели последните две купи на България с Локо Пловдив, този трофей ли е най-реалистичният за ЦСКА през сезона?

- Това зависи както от треньора, така и от състезателите. Първенството не бива да бъде отписвано, трябва да се борят и за титлата до последно. Важното е всички - от привържениците до собствениците, сега да подкрепят треньора в работата му. Всеки е длъжен да помага, за да играе отборът по-добър футбол и да има успехи. Тогава вече идват полуфиналите, финалът и дано ЦСКА се класира за тях.

Banner 468 x 60 px