Министърът на финансите Асен Василев за пореден път подвежда обществеността с информация от фантомни срещи с нашия бранш. Вчера той обяви, че „собствениците на ресторанти са предложили, вместо да им се вдига от 9% на 20% ставката на ДДС, да се изсветлят приходите им както и доходите на служителите“.

Факт е, че всички браншови организации, свързани със заведенията за хранене и развлечения и хотелиерството получихме писма за среща от Василев точно преди първия тур на местните избори.

Ние изразихме принципното си съгласие за такава, но за да не бъде политизирана, помолихме тя да се случи възможно най-скоро след втория тур.

banner

Нашият отговор бе подписан от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Националния борд по туризъм, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българска туристическа камара, Албена АД и Пампорово АД.

Отговор на писмото си не получихме, но днес с изненада научаваме, че не само сме се срещали, но и сме давали предложения.

Не знаем с кого се е виждал Асен Василев, но със сигурност не е с националните представители на сектора.

Адмирираме запазването на 9% ДДС ставка за заведенията. Това е нещо, за което отдавна се борим и дори успяхме да убедим част от водещите политически сили в правотата си, с което си осигурихме парламентарно мнозинство за оставането й.

Твърдението на министър Василев, че това едва ли не е негова идея и я е обсъждал със сектора, категорично не отговаря на истината.

Не желаехме такава среща да се политизира и затова я приехме, но след изборите.

Всичко останало са разкази по картинка и неверни твърдения.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!