Митничар, полицай и учител излизат срещу националите

Митничарят Рой Чиполина от Гибралтар ще спира атаките на България в една от най-странните контроли през последните години.

След поредицата от горчиви поражения, които за пореден път ни извадиха извън играта за класиране на голям форум, националният ни отбор излиза срещу пълни аматьори.

Мачът е утре от 19:30 ч. и ще бъде излъчван по БНТ 3.

Гибралтар е най-малката членка на УЕФА от гледна точка на площ и население, намира се близо до югоизточния бряг на Испания.

В групата на островитяните за мача в София попадна 37-годишният капитан и защитник Рой Чиполина, който работи като митничар, но може да се похвали с факта, че е автор на първия гол за Гибралтар в официален мач - при загубата с 1:4 от Фарьорските острови на 1 март 2014-а.

Тук е и 39-годишният полицай Лий Касиаро, който има 36 мача и 3 гола за Гибралтар. Неговата фамилия е цял клан в националния отбор, тъй като с държавната фланелка на острова са свързани и неговите братя Кайл и Райън.

Нападателят Адам Прийстли, който живее в Англия, си изкарва хляба като учител.

Халфът Лиъм Уокър, който дълго време минаваше за единствения професионалист в Гибралтар, също е повикан за мача с нашите. Той игра за Портсмът и Бней Йехуда, а сега е в местния ФК Еуропа.

В различни периоди честта на страната са защитавали месари, пекари, магазинери, общи работници, електротехници, адвокати и дори майстор на декоративни свещи.

Селекционерът на съперника Хулио Сесар Рибас е сравнително по-известен. Той е 63-годишен уругваец, който е ставал шампион начело на Пенярол, а в чужбина е работил като селекционер на Оман.

Бил е спортен директор на испанския Картахена. Като футболист има няколко мача за националния отбор на Уругвай през 80-те години.

Очакванията са, че нашият селекционер Георги Дерменджиев ще пусне в игра някои от по-младите футболисти, които получават по-малко шансове за изява.

Banner 468 x 60 px