Ремонт и нови 550 седалки вече се монтират на стадион „Шипка“ в Асеновград

Община Асеновград възложи извършване на ремонт на трибуните на стадион „Шипка“ в Асеновград. Към момента приключва полагането на бетон. Общинското ръководство и треньорският състав обсъдиха как да бъдат разпределени и монтирани седалките, които община Асеновград имаше налични.

Те са около 550 на брой в различни цветове. Между тях се оформят две пътеки по 1,5 метра. Целта е трибуните да бъдат оформени така, че да се осигури нормален достъп до тях. Съвсем скоро те ще могат да посрещнат първите футболни фенове.

Община Асеновград призовава привържениците на домакините и на гостуващите отбори, както и всички спортисти, да опазват изграденото на стадион „Шипка“. Нека то да остане в подходящ вид и да се ползва и от следващите поколения.

Припомняме, че въпреки неверните твърдения за парцелирането и застрояването на спортния обект, общинската администрация отдели около 41 000 лева от бюджета за този ремонт. Други 19 000 лева бяха дарени от „КЦМ“ и те също бяха вложени в по-добрия вид на стадиона. Ремонтът включва полагане на бетон и арматура, нов парапет и  монтаж на седалките. При осигуряване на финансова възможност, в бюджета за следващата година би могло да се заложат нови средства за следващо освежаване и обновяване на друга част от „Шипка“, съобразно потребностите на спортуващите.

Припомняме, че община Асеновград проведе две срещи със собственици на имоти, навлизащи в помощното спортно игрище, разположено в горната част на стадиона. Все още управата на администрацията очаква становището им и решение по проблема от възможните две, които им бяха предложени.

Banner 468 x 60 px