Намериха агресора, който събори фаворитка в Софийския маратон

Намериха агресора, който събори фаворитка в Софийския маратон Мъжът с черно горнище

За по-малко от 24 часа беше намерен агресорът, съборил грубо сръбкинята Оливера Йевтич, която заради инцидента не успя да финишира на дисциплината 10 км в Софийския маратон.

Според потребители на Фейсбук името му е Боян Вачев.

„Да, вече е уведомена и полицията. Благодаря на всички“, пише жена, която участваше в издирването на агресора.

"Безпрецедентен случай на агресия на спортно събитие от страна на един участник към друг, извършен напълно умишлено, както ще видите и на кадрите, заснети от камерите ни на мястото на събитието! Дамата е небезизвестната Оливера Йевтич - участник в шест олимпийски игри! Ако някой разпознае младежа в черния анцуг, нека се свърже с полицията! Благодаря предварително!“, написа вчера тя в социалната мрежа.

„Полицаите имат записа, знаят му името“, казва тя.

„Умишлено си е скрил номера. Там е единствено да изкара този участник от състезанието, защото наградният фонд е няколко хиляди евро...Това е престъпление. Не бута случаен човек, бута потенциален победител. Виж, че дори се оглежда, за да види къде е да се приближи и да атакува“, коментират видеото в социалната мрежа. „Даже гордо си е качил снимка с резултата...“, пише друга жена и прилага кадър от профила на Боян Вачев, където той споделя резултата си.

От профила му става ясно, че е фен на протестите, често споделя карикатури за събитията на площада.

tribune.bg

Banner 468 x 60 px