Пореден протест ще се проведе в Цалапица с искане за незабавно задържане на виновните за смъртта на 24-годишния Димитър Малинов. По случая започна проверка на действията на полицията, а през седмицата стана ясно, че са установили допуснати съществени пропуски и нарушения.

„Има някакво развитие по разследването донякъде, но е налице и застой – особено за присъдите. Предстой делото на двамата близнаци. То ще е на 25 октомври, но ние май няма да бъдем допуснати“, каза в ефира на „Тази неделя“ чичото на загиналото момче Пейчо Малинов.

Той заяви още, че няма представа дали самият убиец на Димитър се издирва. Информацията според него е противоречива от самото начало на разследването.

banner

„Уж имало издадена заповед, но ние нямаме никакви сведения дали се издирва. Те го пуснаха да избяга, ето защо трябва да има някакво разследване за началника на РУ в Стамболийски Ангел Керпиев, а не просто да го уволнят дисциплинарно. Подчинените му също трябва да бъдат наказани“, каза още чичото на убития Димитър.

„Поех ангажимент пред близките му, че ще се проведе обективно и всестранно разследване“, посочи главният секретар на МВР

Той е недоволен и от това, че близнаците ще получат под пет години затвор и след това ще излязат на свобода.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!