Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив спря дейността на 2 незаконни обекта – цех за производство на колбаси и магазин в град Раковски. Това е станало при съвместна акция с полицията и НАП.

При внезапна проверка е установено, че в частен имот са обособени помещения с хладилни камери за производство на месни продукти от червени меса. В хладилните камери и пред тях са намерени замразено телешко месо, замразена сланина, охладени кебапчета, охладено мляно месо, охладени кюфтета, наденица в обвивка, колбас в обвивка, буркани с варено свинско месо, в общо количество 648 кг и подправки в общо количество 26,5 кг.

Храните са без етикети, без идентификационна маркировка и без документи за произход. Обектът не е регистриран, съгласно Закона за храните, уточняват от ОДБХ – Пловдив.

banner

За установените нарушения на собственика са връчени разпореждания за спиране на цялата дейност и за унищожаване на храните, налични в обекта, както и покана за съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

В хода на друга проверка в обект тип магазин е установено, че работи без регистрация по Закона на храните. В обекта не са установени храни с изтекъл срок на годност. На оператора е съставен акт за установяване на административно нарушение и разпореждане за спиране на цялата дейност.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!