Destiny

Англия обмисля отказване от европейското заради COVID-19

Англия може да се откаже от домакинството на мачове от Евро 2020, което беше отложено за следващата година. Това стана ясно от изявление на британското правителство.

Министърът на спорта Оливър Даудън призна, че пандемията от коронавирус може да попречи на „Уембли“ да приеме планираните седем мача от турнира.

„Много се надявам, че ще може да домакинстваме на Евро 2020. От гледна точка на непредвидимостта на вируса, не мога да бъда категоричен, че мачовете в Лондон ще се проведат. Сигурен съм, че и феновете няма да искат да проведем срещите, ако не можем да гарантираме безопасността и здравето им“, коментира Даудън.

Евро 2020 трябваше да се проведе това лято, но заради пандемията от COVID-19 беше отложено за 12 юни 2021 г. В Англия се надяваха техният национален отбор да спечели трофея на „Уембли“. Трите мача на „трите лъва“ от груповата фаза трябваше да се играят в Лондон. Освен това Храмът на футбола трябваше да приеме един от осминафиналите, един от полуфиналите и финалната среща.monitor

Banner 468 x 60 px