България гостува на Албания в контролна среща. Проверката е днес от 19:00 часа на “Еър Албания” в Тирана. Срещата най-вероятно ще е последна за селекционера на “лъвовете” Младен Кръстаич. Очаква се сърбинът да бъде уволнен след кошмарното представяне на отбора в квалификациите за Евро 2024.

В събота “трикольорите” записаха поредна срамна страница, като загубиха с 0:2 от Литва. Това отреди последно място на отбора в група G с едва две точки. Албания се намира на другия полюс, като вече докосва класиране на финалите в Германия. “Червено-черните” са лидери в група Е, където са още Полша и Чехия.

Кръстаич беше остър на вчерашната си преконференция и заяви, че както е тръгнало, българският футбол е на път да изчезне, визирайки многото чужденци в родния елит. В отговор на това президентът на БПФЛ Атанас Караиванов излезе с позиция, в която иска сърбинът да бъде отстранен от поста си.

banner

Албания обяви, че приема срещата като сериозна и генерална репетиция преди мачовете с Молдова и Фарьорски острови през ноември, в които възпитаниците на Силвиньо трябва да си гарантират участие на Евро 2024.

Очаква се и в двата състава да има промени. От първата минута за “лъвовете” би следвало да стартират Димитър Митов, Алекс Петков, Йоан Стоянов и Мартин Минчев, които не играха за Литва. Атаката на домакините ще бъде водена от звездата на Гранада Мирто Узуни.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!