Футболистите на Оксфорд Юнайтед пътуваха с таксита за мач на шампионата заради куриозна ситуация с клубния автобус

Извънредна ситуация се е получила в навечерието на мача на английската Лига 1 между Акрингтън и Оксфорд Юнайтед.

Преди да отпътува за двубоя, клубният автобус на Оксфорд е бил третиран с дезинфектант срещу COVID-19, който е съдържал алкохол, каза журналистът Джеф Стелинг пред "Скай Спортс".

Заради инсталирана система срещу шофиране в нетрезво състояние автобусът е останал блокиран за 6 часа и не успял да закара играчите за мача. Проблемът така и не е бил решен, което е принудило футболистите да пътуват за двубоя с таксита. Въпреки неприятната ситуация Оксфорд Юнайтед спечели мача с 4:1 и записа първа победа за сезона.

Старши треньорът Карл Робинсън заяви, че спреят е задействал бордов сензор, използван за откриване на алкохол в дъха на водача, и е спрял автобуса за няколко часа. "Вътре в автобуса има спрей, който излъчва фина антибактериална мъгла, но той е попаднал в сензорите и е отчел наличие на алкохол, така че шофьорът не може да шофира. Затова трябваше да пътуваме със собствени коли или да си повикаме такси, за да стигнем навреме за мача. Това е ден, който винаги ще помня", коментира Робинсън.спортал

Banner 468 x 60 px