Осъждаме по най-категоричен начин бруталните терористични атаки на “Хамас” в Израел. Искрени съболезнования за жертвите и техните семейства. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в Централната софийска синагога, където се отслужва молитва за мир.

Събитието е отклик на еврейската общност в България и всички приятели на Израел и е призив за мир в региона след безпрецедентната терористична атака срещу Израел на 7 октомври.

Няма оправдание за терора. Израел е в правото си да се защитава в съответствие с хуманитарното и международното право. Заложниците трябва да бъдат освободени без никакви предварителни условия, заяви Габриел. Тя посочи, че регионалната ескалация трябва да бъде предотвратена. Молитвата е най-голямата сила на човека, нека ние всички заедно, с молитва за мир, да дадем сила на нуждаещите се от него и да изразим подкрепата си към народа на Израел, апелира тя.

banner

Габриел призова да се сложи край на насилието и тъмнината и да пребъде отново лъчът на светлината.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!