Destiny

Гражданския съвет за завършването на стадион "Христо Ботев" проведе важна среща

Съобщение от Граждански съвет за Обществена подкрепа за завършването на стадион "Христо Ботев":

Вчера 21.09.2020, в Община Пловдив, се проведе среща със заместник кмета Пламен Райчев. На срещата се обсъди срока по процедурата за избор на изпълнител и процедурата за избор на  надзор на строежа.

Във връзка със срока за избор на изпълнител, от Общината считат, че  четири седмици за избор на изпълнител са реалистичен срок, в който експертите ще се справят.

Четиримесечният срок, за който говори юриста на общината при отваряне на офертите, е максимално възможният по закон. Господин Райчев увери, че ще направят всичко възможно да се включат в посочения от тях срок.

Другото, което предстои, е подписване на договор за авторски надзор с архитект Савов - авторът на проекта за Стадион Христо Ботев.

Процедурата за Конкурса за надзора на строежа в момента върви, има три оферти и вероятно ще има избран изпълнител преди изпълнителя на стадиона.

На въпрос от Гражданския съвет, дали има възможност за участие на представител от съвета при заседанията, свързани с обществената поръчка, се отговори, че няма процедура, по която да участваме дори със съвещателен глас, защото не следва да имаме достъп до информация, съгласно правилата на ЗОП.

 

Banner 468 x 60 px