Радикалното палестинско движение “Хамас” съобщи, че е изстреляло ракети по посока на израелската столица Тел Авив от ивицата Газа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

“Бригадите “Изедин ал Касем” (въоръженото крило на “Хамас”) са изстреляли ракети по Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари, взимащи под прицел цивилни в палестинските лагери “Ал Шати” и “Ал Джабалия”, се казва в изявление на “Хамас”.

По-рано днес кореспонденти на Франс прес съобщиха, че са станали свидетели на десетки израелски въздушни удари тази сутрин по посока на лагера “Ал Шати” и в северната част на ивицата Газа.

banner

Същевременно израелски военен говорител съобщи, че най-малко 220 израелски военнослужещи са сред над 1200-те израелски жертви на нападението на “Хамас” по Израел, извършено през уикенда, предаде Ройтерс.

В отговор на тази атака Израел предприе въздушни удари по ивицата Газа. При един от тези удари бе ликвидиран пореден високопоставен член на “Хамас”, съобщава пресслужбата на израелските сили. Ликвидиранията е Мохамад Абу Шамала, отговарял за военноморските сили на терористите от “Хамас”. Жилището му в ивицата Газа е било превърнато в склад за съхранение на боеприпаси, които после са били използвани за терористични актове срещу Израел.

Израелските военни се подготвят за евентуална сухопътна операция в ивицата Газа, но политическото ръководство на страната все още не е решило дали да я предприеме, предаде Асошиейетед прес, като се позова на подполковник Ричард Хеч, говорител на израелските военни.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!