Групите от коалиция “Съединени за Пловдив” извоюваха важна победа за жителите на район Южен,а и за целия град. На днешното заседание на Общински съвет Пловдив те вкараха две ключови предложения, отнасящи се до ремонта на Бетонния мост и планирания строеж на високо етажна сграда в междублокова градинка в район Южен, на ул. “Бъкстон”.

Още в началото Стефан Послийски от ВМРО поиска двете точки да минат като първа и втора в дневния ред и предложението беше прието.
С пълно единодушие Съветът прие и предложението на съветниците от “Кауза България”, ВМРО-БНД, ЗС “Александър Стамболийски” и Воля, с което задължиха кмета Здравко Димитров да не допуска затваряне на транспортното съоръжение преди да е отворен пробива при гарата.
В залата имаше представители на жителите от ул “Бъкстон”, които внесоха подписка с над 600 подписа в защита на градинката и детската площадка в нея. Те протестират срещу строежа, защото толкова висока сграда ще хвърли плътна сянка не само върху зелената площ, но и върху блока, разположен северно от бъдещата сграда.
Общинският съвет прие предложението на съветниците от от “Кауза България”, ВМРО-БНД, ЗС “Александър Стамболийски” и Воля общината да започне преговори със собствениците за придобиване на парцела, който да остане зелена площ към съществуващата междублокова градинка, като това реално ще започне в следващия мандат!

За кандидатите на “Съединени за Пловдив” можете да гласувате с номер 68 в бюлетините.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!