Тодор Неделев титуляр за България

Станаха ясни стартовите състави на България и Ирландия в първия мач от новия сезон в Лигата на нациите. В първото издание на този приятелски турнир "Лъвовете" се представиха достойно и завършиха на 2-ото място в своята група, като така стигнаха и до плейоф за класиране на Евро 2020, а също така се изкачиха в група "В".

Селекционерът на "трикольорите" Георги Дерменджиев е заложил на следния състав. Георги Георгиев е вратар, а Страхил Попов, Кристиян Димитров, новият капитан Петър Занев и Антон Недялков са защитници. Опорните халфове са Кристиян Малинов и Георги Костадинов, докато Спас Делев и Галин Иванов действат на двата фланга. Тодор Неделев е плеймейкър, а атака се води от Божидар Краев.

Всъщност днешната среща, както и двубоя с Уелс след три дни, ще са генерална репетиция точно за този плейоф. Селекционерът Георги Дерменджиев ще има възможност да провери състоянието на своите играчи, както и да изпробва някои тактически хитрини за предстоящия сблъсък с Унгария на 8 октомври.

Заради пандемията от COVID-19 националите не са се събирали от края на февруари, когато бе контролата с Беларус (0:1). Точно затова мачовете с Ейре и Уелс са толкова важни, защото отборът ще може да влезе в нужния игрови ритъм и да намери правилния синхрон на терена.

Любопитен факт е, че датата 3 септември не е особено добра за българския назионален отбор. На нея "Трикольорите" имат само загуби, повечето от които доста тежки - 0:3 от Швеция през 2005 година, 0:4 от Англия през 2010 година, 0:1 от Норвегия през 2015 година и 1:3 от Холандия през 2017 година.

БЪЛГАРИЯ: Георги Георгиев, Страхил Попов, Кристиян Димитров, Петър Занев, Антон Недялков, Кристиян Малинов, Георги Костадинов, Спас Делев, Тодор Неделев, Галин Иванов, Божидар Краев

ИРЛАНДИЯ: Дарън Рандълф,  Енда Стивънс, Джон Егън, Шейн Дъфи, Мат Дохърти, Джеймс Маккарти, Адам Айда, Джеф Хендрик,  Конър Хърихейн,  Калъм О`Доуда, Аарън Конъли

sportal

Banner 468 x 60 px