Днес ме потърсиха за среща представители на собствениците на големите ресторантьорски вериги, сред които KFC, McDonald’s, Happy, Dominos, Аладин фуудс и други. По време на разговора ме запознаха с трудностите пред бранша, който все още се възстановява от Ковид кризата, от евентуално връщане на ДДС от 9 на 20%. Това написа в профила си в социалната мрежа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“От името на ГЕРБ потвърдих пред тях, че нашата ПГ няма да подкрепи увеличаване на данъчната ставка в Бюджет 2024 за ресторантьорския бранш. Поддържането на намалено ДДС за ресторантьорските услуги в България е политически избор, който подкрепя икономическия растеж, създаването на нови работни места, туризма и води до намаляване на младежката безработица.
По време на срещата представителите на сектора благодариха за мерките, които третото правителство на ГЕРБ разработи по време на Ковид кризата в помощ на бизнеса като 60/40 и други”, припомни Борисов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!