Красен Кралев: Процедурите за стадионите на Ботев и Локо вървят, надявам се да няма обжалвания и да започнат строителните дейности

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира футболни въпроси, след като в четвъртък в Асеновград официално властта взе решение да изгради физкултурни салони в 15 училища. Кралев акцентира, че това, което се е случило по трибуните на efbet Лига през първия кръг, му се е понравило и каза, че ако продължава така, то може да бъде увеличен процентовият капацитет за допускане на посетители в съоръженията.

„Обществото е разделено относно темата с допускане на зрители по стадионите. Трудно е да се вземе решение, тъй като спорт без зрители не може. Всеки иска да гледа, спортистите да бъдат следени. Аз смятам, че и в двата случая взехме правилно решение. Веднага след пандемията допуснахме зрители на стадионите. Разочарован съм, че в някои клубове не спазваха мерките. Проявихме разбиране и толерантност и ми се иска да покажат същото. Умолявам ги да спазват изискванията, тъй като от тях зависи здравето им. Доволен съм от първия кръг, което видяхме. Нещата бяха малко по-различни. Ако продължим в този дух, се надявам в скоро време да се увеличава бройката, която ще допуснем. Сега не може да говорим за това нещо. Нашите решения зависят от феновете и как ще се представят на мачовете. Желанието ми е да вървим към увеличаване”, коментира Кралев.

„PCR-тестовете гарантират, че ще опазим здравето на играчите. Сумата за един отбор е до три хиляди лева и се прави веднъж месечно. Не виждам какво ще ги ощети. Ако има хора със симптоми, трябва да се тестват останалите, за да предпазим и противниковите отбори, и съотборниците на заразения спортист от инфектиране. Смятам, че всичко е в рамките на нормалното и във възможностите на професионалистите да се справят с това. Нека продължим в тази насока и съвсем скоро да регистрираме намаления на заболелите в България”, допълни той.

„Очакванията ми за сезона са да минем през тежката пандемия и да върнем нормалния живот. Не най-големият проблем е това, което става в първенствата в отделните страни, а за международните срещи. На клубните отбори и националните такива. Знае се, че международните състезания са спрели навсякъде. Всеки взима отделни решения. Олимпиадата е отложена, а квалификациите трябва да се провеждат тепърва. Искам да бъдат здрави, да се проведе един демократичен конгрес по правилата през декември. Да се събере ръководството на БФС и да продължим да работим добре за в бъдеще”.

„Доколкото ми е известно, следя процесите в Пловдив. Общината е обявила проекти – за 25 милиона и 12 млн. Процедурите вървят, надявам се да няма обжалвания и да започнат строителните дейности. Държавата направи каквото се иска, но оттук-нататък трябва да се спазят процедурите”, завърши Красен Кралев.

Banner 468 x 60 px