Продължава движението на циклона Елиас над Гърция. Дъждове и градушки засегнаха част от страната. Властите съветват да се пътува само при крайна необходимост.

Силни дъждове и градушки засегнаха южната част на страната. Много щети нанесе градушка на полуостров Пелопонес, където бяха унищожени маслинени гори, повредени са къщи и автомобили.

Само в едната лента се извършва движението по магистралата в отсечката Атина – Патра поради свлачища.

banner

Днес под влиянието на циклона са областите Атика, Крит и Цикладските острови, пише БНР.

Очаква се много силен дъжд и над пострадалата от наводнения област Тесалия. Там част от инфраструктурата е засегната силно от наводнението и властите се страхуват от ново преливане на реки. Предупредиха жителите на селата да се евакуират на по-високи места в близката планина.

В пълна готовност за оказване на помощ са силите на пожарната, Гражданска защита и специализирани военни части, съобщи министърът на климатичните кризи Василис Кикилиас.

Да се пътува само в краен случай, препоръчват от пътна полиция.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!