Destiny

Григор Димитров надделя над Маю в атрактивен сблъсък

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров победи Никола Маю в последния си двубой на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown. Топ ракетата ни се справи с 14:11, 13:15, 15:14, 12:10 в забавен сблъсък с множество атрактивни отигравания от страна и на двамата, както и много любопитни моменти с обърквания по отношение на странните правила на демо събитието. 

Лайнсмените също допринесоха за нетипичната обстановка с грешни отсъждания, които не можеха да бъдат проверени чрез хоук-ай, защото такава система няма в академията на Патрик Муратоглу. Няколко пъти Григор не разбра правилата на някои специфични ситуации в приятелския двубой, но все пак се поздрави с първата си победа в иновативния формат. 

Димитров демонстрира доста по-добро физическо състояние в сравнение с мачовете срещу Ришар Гаске и Фелисиано Лопес миналата седмица, което е най-важното в настоящата обстановка. Григор се е записал за участие в предстоящия на 22 август “Мастърс” в Синсинати, който ще се проведе в Ню Йорк непосредствено преди US Open.

Banner 468 x 60 px