Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира недалеч от град Гоце Делчев. Стана ясно, че моделът на машината е „Робинзон”. Към мястото на катастрофата са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев.

Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие в петък сутринта. Той трябвало да пръска селскостопански култури. Машината е излетяла от Гърмен към Цалапица в 7.35 ч. Следите ѝ се губят, след като прелетяла около 5 км. Все още не е ясно колко хора е имало на борда.

Хеликоптер на “Гранична полиция” също е летял в района, потвърди за NOVA директорът на ГД “Гранична полиция” Антон Златанов. Той беше категоричен, че инцидент с тяхна машина няма, а полетът е изпълнен успешно и пилотите са се приземили по план в базата.

banner

От МВР заявиха за NOVA, че нямат данни за паднал хеликоптер. При тях има информация само за малък летателен апарат, с който тази сутрин е загубена връзка. От Министерството на транспорта обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението “малък летателен апарат”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!