Двойките на Марица пети във Варна

Четирите двойки на Марица (Пловдив), които се класираха на четвъртфиналите на Държавно първенство по плажен волейбол за девойки до 18 и Държавното първенство по плажен волейбол до 20 години във Варна завършиха на пето място. Срещите се проведоха на плаж Аспарухово.

При 18-годишните Анета Петрова & Симона Кръстева загубиха от Дарина Киндова & Мария Игнатова с 0:2 (15:25, 16:25). Йоана Александрова & Райна Стойчева бяха близо до победата и продължаване към полуфиналите. Двойката на Марица загуби от Красимира Радева & Елизавета Олеговна с 1:2 (15:21, 21:18, 11:15). Двойките на Марица завършиха на пето място в крайното класиране.

При 20-годишните на четвъртфиналите трябваше да участват Анета Петрова & Симона Кръстева и Йоана Александрова & Никол Митева. Треньорското ръководството на Марица взе решение да не се играят мачовете. Причината беше прекалено натоварената програма и много мачове, които се насъбраха на момичетата. Вчера здравословен проблем имаше Катрин Бабачева и се взе решение да не се рискува със здравето на момичета. Организаторите решиха и двубоите да се играят в 15:00 б.в., което също беше една от причините да се стигне до отказа от участие в двубоите. Така двойките на Марица, които играха и при 20-годишните завършиха на петото място.

Марица участва на турнира с три двойки при 18-годишните и три двойки при 20-годишните.

Това е първият от трите турнира, след които ще се селектират 4 двойки за подготовка на европейските първенства. Следващите два ще бъдат в София на 5 и 6 август и на 12 и 13 август.

Banner 468 x 60 px