Продължават проблемите в наводнените райони на Гърция. Има случаи на зарази заради негодна за пиене вода.

Властите дезинфекцират района на наводненията. Остава затворена магистралата от Солун към Атина, предаде кореспондентът на БНР.

Военни екипи за реакция при бедствия са в наводнените райони. Вече десетки са случаите на хора, засегнати от заразените води. Ветеринарните власти събират удавени животни, които са една от причините за разпространение на заразите. От здравното министерство приканват хората да не използват за пиене водата. Снабдяват районите с безплатна минерална вода.
Собствениците на търговски вериги съобщиха, че от днес свалят цените на всички стоки в наводнените райони.

banner

Кметове отбелязват, че при отдръпване на водата всички къщи са в тонове кал. Пътищата се почистват от части на армията. Постепенно се възстановява пътната връзка с изолираните села.

Голяма част от железопътната система е напълно унищожена от потопа. Поне няколко месеца ще са необходими, за да се възстанови движението на влакове. Днес няма и междуградски автобуси поради наводнени части от магистралата.

Много компании изпращат парична помощ на пострадалите, които ще получат обезщетения и от правителството.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!