Броени дни остават до концерт-спектакъла “Български свят” на изпълнителя Краси Аврамов, известен сред широката публика като Човека глас. Мащабното събитие ще се състои на 13 септември 2023г. от 20:30 ч. на Античния театър в Пловдив и е под патронажа на Мария Габриел – заместник министър – председател и министър на външните работи.

Заедно с Краси Аврамов на сцената ще излязат повече от сто артисти, за да изпълнят в друг прочит неговите песни, както и съвсем новите му творби – общо 18 композиции.

Сред участниците в „Български свят“ са симфоничният оркестър на БНР с диригент Димитър Косев, смесеният хор „Иван Спасов”, Хорът на пловдивските момчета, квартет „Славей“, групата на Калин Жечев, вокалното трио Тrinity, балетът на Националния музикален театър, Катя Тошева с индийски танци.

banner

Аранжиментите са на Румен Бояджиев-син и на Добромир Кисьов. Режисьори са актьорът Ники Сотиров и Кирил Кирилов-Кико. Музикалното събитие ще се заснеме от шестнадесет камери, превръщайки се във филмова продукция, която ще представи родината ни пред света.

Предишният концерт на Човека глас на Античния театър в Пловдив бе през 1998 година.

Красимир Аврамов завършва НАТФИЗ в класа на проф. Васил Инджев, но прави кариера като певец с уникалния си контратенор. Освен певец, той е  професионален актьор и мим.

Издава албума “Мълчаливи гласове” (1997г.), който го нарежда на първите места в музикалните класации. През 1998 г. заминава за САЩ и се установява в Лос Анджелис, където през 2005 г. печели наградата “Суперзвезда на годината”. Аврамов е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в зала “Кодак Тиатър”, където ce връчват оскарите.

Билети на цени от 30 до 100 лв. се продават на касите пред Община Пловдив, в ТИЦ на Римския стадион, на касата на Античен театър (вход към АМТИИ), каса МаскАрт в ДК „Борис Христов“, в цялата мрежа на Eventim  и Grabo.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!