Пети ден служители от няколко структурни звена на МВР са ангажирани с различни дейности  на територията на община Царево. 

Пет екипа полицейски служители от ОДМВР – Бургас регулират на пътното движение на засегната от наводненията територията. Засиленото полицейско присъствие по всички пътни артерии в рисковите зони продължава, като посредством линеен контрол се следи за възможни свлачищни процеси на скална и земна маса и своевременно предприемане на мерки за недопускане на рискови ситуации. Екипите следят и за евентуални мародерски действия, охранявайки зоните с повредена или унищожена собственост на гражданите.

Два екипа на Зонално жандармерийско управление – Бургас осъществят обходи в районите на с. Лозенец, к-г „Оазис“ и к-г „Арапя“, а един се намира на КПП – р. Караагач.

banner

Два екипа от Граничен полицейски участък – Царево охраняват падналия мост от Царево за Ахтопол, а един е на падналия мост на р. Караагач. Два мобилни екипа са на територията между Царево и Лозенец, като сред задачите им е и тази по охрана на зоните с безстопанствено имущество.

Служителите от РДПБЗН – Бургас продължават с дейностите по отводняване на големия микроязовир към с. Лозенец, поради належащ спешен ремонт на компрометираните язовирни стени. Друг екип е ангажиран с доставянето от Пловдив на фургон за жилищни нужди на бедстващо семейство, собственост на ГДПБЗН. Той вече е монтиран и може да обитава. Два екипа огнеборци осъществяват отводнителни действия в к-г „Оазис“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!