Двама души са загинали при пожари в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН) – МВР, на сайта си.

Вчера следобед, към 17:45 ч., в пожарната в Силистра е получен сигнал за горящи сухи треви близо до пътя между селата Звенимир и Зарица, община Главиница. На мястото на пожара е изпратен екип пожарникари от Главиница. При пристигането си те намират труп на възрастен мъж до пожара.

В Кюстендил, малко след 16:00 ч., е получен сигнал за пожар на стадиона в село Стоб, община Кочериново. При пожара е загинала жена.

banner

Пожарникарите са загасили общо 74 пожара в страната през изминалото денонощие. Екипите са реагирали на 118 сигнала за произшествия.

С материални щети са 16 пожара, шест от които в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 58 пожара. Извършени са 40 спасителни дейности и помощни операции, три от тях – при катастрофи.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!