Destiny

Имало ли е екшън в Коматево - версията на Калоян Иванов и тази на Николай Жейнов

Имало ли е екшън на базата на Ботев (Пловдив) в Коматево? По-рано през деня президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че на среща между футболния агент Николай Жейнов и представители на таланта на "канарчетата" Никола Илиев се е стигнало до викане на полиция.

Калоян Иванов:

"Има такова нещо, но не беше в офиса на Жейнов. Имаше хора, които бяха с него. Той твърдеше, че не ги познава, но се виждаше, че хората не са там случайно. Надали един такъв човек, занимаващ се с такава дейност, би се движил с шест човека, които не изглеждат като мен и вас физически. Дали е имало полиция? Да, аз трябваше да викна полиция, за да се чувствам малко по-сигурен, за да изляза спокоен от мястото. Бяхме в Пловдив, срещата беше с Ботев (Пловдив), говорихме си за Никола Илиев. Пристигна Жейнов, не съм знаел въобще, че той ще присъства на срещата. Дойде неканен с хора, с които не се движи по принцип той. Не съм го виждал с охрана, как да ги нарека тези хора. Бяха около шест човека, бяха спрели точно зад моята кола. Аз ги видях, малко извън базата. Трябваше да извикам полиция, за да мога да изляза малко по-спокоен. Бяха всички шефове от Ботев, имахме среща. Жейнов дойде с оферта, която аз вече му бях отказал веднъж - оферта от Ювентус. Бях му казал по телефона неколкократно, че отказвам тази оферта. Минавайки една седмица, той идва без да знам. Оттогава не сме се чували или виждали с него. Това се случи няколко дни преди на 7 юни да заминем за Италия. Изчаквахме играчът да навърши 16 години, за да заминем. Такъв е законът. Това става няколко дни преди 6 юни. Явно той се е надявал, че ще приема офертата на Ювентус, като той я представи, не знам. Явно г-н Стефанов има информацията, прав е, да. Дали съм се почувствал несигурен за здравето ми? Да, почувствах се, така е. Затова извиках и полиция. Като има шест човека, спрели зад твоята кола и стоят. Питах Жейнов на кого са тия хора, той каза, че не ги познава, но ако изляза с него, нямало никой да ми направи нищо. Значи той си противоречи постоянно и се издава. А тези хора дойдоха и с него, така че видимо имат нещо общо."

Николай Жейнов:

"Ръководството на Ботев ме покани на срещата, която направихме между мен, Жоро Самуилов, Ангел Палийски, Асен Караславов, агента на футболиста, футболиста и Пламен Пейчев. На тази среща ние бяхме като хората, които занесоха оферта за 1 400 000 евро за въпросния футболист. Поради желанието на агента да не приемат офертата на Ювентус, а да предпочетат офертата на Интер, Ботев загуби 900 000 евро. Дали е имало екшън? Не съм присъствал на никакъв екшън. Напротив, два пъти правиха почивка, излизаха навън да пушат, след това се здрависахме и си пожелахме "живот и здраве" и всеки си замина поживо-поздраво. С всички сме разговаряли абсолютно нормално, това е. Никаква кола с шест човека не съм видял. Пред бариерата отвън постоянно спират коли. Паркирах си моята кола в комплекса. Хубаво е да се спре с хулите и някой да отговаря за думите си. В тази ситуация аз бях човекът, който имаше по-добра оферта. От Ювентус, с която бяхме запознали ръководството на Ботев, които ни поканиха на тази среща. Търсете ръководството на Ботев и ги питайте. Може ли аз да се самопоканя и да вляза? Аз летя на килимче, чета, а другите всички са невинни душици. Повтарям, на тази среща бяхме аз, Пламен, Палийски, Караславов, Калоян, Самуилов и футболистът. Ако не съм поканен, как съм влязъл?! Прескочил съм оградата ли? Паркирах си колата вътре, до колата на Калоян, и влязох. След това пожелахме успех на футболиста и на него и си заминахме. За мен един човек има някакъв проблем. От началото на миналата седмица не бяха Бруно Акрапович, Наско Сираков, аз… Тези хора трябва по някакъв начин да отговарят за думите си. Не се срамувам от нищо, което съм направил. Няма да остана на никой длъжен, ще си търся правата по всякакъв начин. На такива пенкилери, които разбират от свирки до совалки, трябва да се държи сметка."

sportal.bg

Banner 468 x 60 px