Ще продължим да работим трудно. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който коментира отказа на държавния глава да освободи от длъжност главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Действително във вчерашния ден в Министерството на вътрешните работи се получи отказ за съгласуване на това, което ние поискахме, а именно освобождаване на главния секретар от МВР“, потвърди министър Стоянов.

БТА припомня, че по-рано днес от прессекретариата на държавния глава информираха, че официалният отказ на президентската институция на предложението за отстраняването на главния секретар на МВР вече е изпратен на ресорното министерство. От президентството съобщиха преди дни, че смятат мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР за „изцяло политически и продължение на пълномащабната чистка в тази институция“.

banner

Миналата седмица премиерът Николай Денков заяви, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е изпратил мотивирано искане до президентството, с което изисква смяна на Петър Тодоров, с когото има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена работата в министерството. След правителственото заседание министър Стоянов заяви, че главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители на министерството, при изпълнение на служебните им задължения, в рамките на изключително кратък период от време.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!