Поредна площадка за игра радва децата на „Тракия”

Още една детска площадка бе изградена в най-младия пловдивски район. Тя е финансирана по спечелен проект по ПУДОС и се намира до блок 126 в „Тракия”.   Монтирани са комбинирано съоръжение с пързалка и люлка, въртележка, противоударна настилка и ограда. Детската площадка е сертифицирана съгласно Наредбата за безопасност, а в близост бяха засадени 9 фиданки явор.  

Митов: Нямам влогове в размер на 600 000 лева

Нямам влогове за 600 хил.лв. Това заяви в кулоарите на НС зам.-шефът на ГЕРБ Даниел Митов. Повод за коментара му са излезлите имотни декларации на депутатите за 44-то, 45-то и 46-то НС, като според медийни публикации Митов държал над половин милион в сметките си.

Голяма британска софтуерна компания стъпва в Пловдив, търси служители

Водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение от Обединеното кралство разкрива постоянен офис в Пловдив. Това си намерение презентираха представители на българския клон на IT компанията Endava на среща със заместник-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов.

Министър Минеков е решен да защити НДК, като изгони ГЕРБ от офиса ѝ там

Първата пленарна седмица на 47-ото Народно събрание започна с изслушване на министъра на културата Велислав Минеков по казуса с вестник „Труд“.  За днес е предвиден и избор на временна комисия, която да изработи парламентарния правилник.

Кирил Петков: Докато не финализираме политиките, няма да излизаме с имена

"Изчистваме последните редове по всяка една от тематиките. Очакваме обратно коментар от всички коалиционни партньори. Разговорите са в много конструктивна посока и засега няма изненади от никого", заяви Кирил Петков след първия председателски съвет на 47-ото Народно събрание, предава БНТ.

Проф. Минеков: И ГЕРБ не е плащала наема си за офисите в НДК, време е да ги освободи

"Дължимите суми от наемателя на помещенията, където се помещава в-к "Труд", са били искани още по времето на Вежди Рашидов, след това от служебния министър Рашко Младенов, след това финансовият отдел във финансова дирекция е предложил на министър Боил Банов да подпише, за да си поиска загубите, но той е отказал. Този път това се случи. Това са отношенията, които Министерство на културата има с фирмата на младия Блъсков "Южен кръст" Ние нямаме никакви отношения и никакъв договор с какъвто и да е вестник или медия".

Banner 468 x 60 px