Destiny

Масови нарушения на шофьорите в Пловдив само за един ден

Пловдивската полиция констатира 588 нарушения на водачи на превозни средства само в рамките на днешния ден- това сочат резултатите от проведената специализирана полицейска операция " Да запазим живота на децата на пътя". В проверките, насочени към ограничаване на причините за настъпване на ПТП с малетни, участие взеха над 126 униформени полицаи. При проверени 788 водачи на МПС са констатирани 588 нарушения.  Съставени са 91 акта за установяване на административно нарушение и 241 глоби с фиш. 4 от нарушенията са за установени случаи на преминавана на забраняващ сигнал на светофарната уредба. На 5 от водачите са съставени актове за използване на мобилен телефон по време на  управление на МПС, без наличие на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете. 

Пловдив почита Деня на Ботев

С поклонение, тържествено слово и полагане на венци и цветя, в Пловдив ще бъде почетен Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни.

Борисов отсече главата на скандалния зам.-министър, ето кой идва на негово място

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Красимир Живков. На поста е назначена Славея Стоянова, съобщават от правителствения пресцентър.

Започна ремонта на часовниковата кула на Сахат тепе в Пловдив

 

Започва ремонт на старата часовникова кула на Сахат тепе в Пловдив. Експерти от Националния институт за опазването на паметниците на културата ще направят цялостно обследване на емблематичния за града обект от 16-и век.

Готов е проектът за реконструкцията на най- стария парк в Пловдив

Проектът за най- стария парк в Пловдив вече е готов и вече има строително разрешение. Това обяви кметът на район Централен Георги Стаменов, предаде репортер на PlovdivNews.bg.

Обществената поръчка за Дондуковата градина за избор на изпълните ще бъде обявена до края на годината.

Отлична новина за Пловдив и областта във връзка с коронавируса

От 6 дни в Пловдив и областта няма положителна проба за коронавирус. Направени са 647 проби за 6 дни. Това съобщи областният управител Дани Каназирева след заседание на медицинския щаб.

"81 от общо 93 пациенти за Пловдив област са излекувани. 14 са излекуваните медицински лица от 16 заразени в областта.

Кметът с интересeн коментар за проверката на бариерите в центъра на Пловдив

Ще запазя за по- късно коментара относно проверката, която ще прави областният управител на бариерите на на ул. „Железарска“ и ул. „Дондуков“. Това каза днес кметът на града Здравко Димитров, предаде репортер на PlovdivNews.bg.

Banner 468 x 60 px