Destiny

Общинският инспекторат засилва проверките по строителните обекти

Община Пловдив засилва проверките по строителните обекти във връзка с постъпили сигнали на граждани за неспазване на изискванията за поддържане на чистотата. Това съобщи директорът на Пловдивския общински инспекторат Борислав Димов. Проверяващите екипи ще работят и в събота и неделя, за да се гарантира пълният контрол.

Родители от Пловдив с петиция в защита на персонала на ДГ "Мир", искат оставката на директорката

Родители от пловдивската детска градина "Мир", в която от месец съществува напрежение заради наказано дете, инициираха петиция за защита на персонала на градината. "Ние, родителите на деца от ДГ "Мир" - гр. Пловдив, искаме да защитим персонала на учебното заведение и те да продължат да се грижат за нашите деца. Върне ли се директорката г-жа Джаникян, те остават без работа, а нашите деца - без възпитатели, пишат в петицията си родителите. 

Силна музика от нощен бар тормози пловдивчани

Пловдивчани твърдят, че са жертва на полицейски произвол.  Потърпевшите подали сигнал в МВР, че нощен клуб ги тормози. Вместо да ги закрилят, обаче, органите на реда ги обвинили в манипулации.

Сценаристите на Слави: Ще обжалваме отказа за регистрация на партията ни

Ще обжалваме решението на съда, с което отказва да регистрира партия “Няма такава държава”. Ако втората инстанция потвърди решението, ще регистрираме нова партия. Това заявиха сценаристите на “Шоуто на Слави” Тошко Йорданов и Филип Станев пред Нова тв.

Община Пловдив връчи две престижни награди на на закриването на 24-тия фестивал „Златен ритон“

От 29 ноември до 6 декември 2019 година в Пловдив за 24-ти път се проведе Фестивалът на българското документално и анимационно кино “Златен ритон”. Прожекциите бяха в LUCKY Дом на киното, в сградата на Дома на науката и техниката, Пловдив, с вход свободен.

Всички мостове и надлези в Пловдив са обработени срещу поледици

Заради отрицателните нощни температури и опасността от поледици екипи на „Чистота“ обработиха със сол всички мостове и надлези в града, съобщи изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие Николай Георгиев.

Слави Трифонов: Ако следващата инстанция потвърди това безумно и незаконно решение, ще регистрирам нова партия – с друго име и с други цветове

Ако следващата инстанция потвърди това безумно и незаконно решение, ще регистрирам нова партия – с друго име и с други цветове. Но ще бъде със същите граждански и политически цели – нещо, което никой съд не може да забрани. Това написа в профила си във Фейсбук Слави Трифонов, коментирайки решението на Софийски градски съд да не регистрира партията му.

Кампания за осиновяване на кучета под наслов ”Всяко живо същество се нуждае от любов…”

По повод на предстоящите Коледни и Новогодишни празници ОП "Зооветеринарен комплекс” съвместно с Община Пловдив и с помощта на доброволци организират одомашнителна кампания под надслов ”Всяко живо същество се нуждае от любов…”

Раздадоха рибен курбан в район „Северен“

Рибен курбан за над 300 човека раздадоха от администрацията на район „Северен“ в двора на църквата „Св. Иван Рилски“ по случай християнския празник Никулден. Храната бе осветена за здраве и благополучие от отец Лазар.

Banner 468 x 60 px