Destiny

Само 41 деца не са приети на второ класиране за 1 клас в Пловдив

На 19 юни 2019 година беше проведено второто електронно класиране за прием на ученици в първи клас за 2019/2020 учебна година в общинските училища на град Пловдив. В него взеха участие 294 деца, които кандидатстваха за обявените 818 свободни места.

Важна беседа за агресията при децата се проведе в „Западен“

„Семейната атмосфера е ключов фактор за появата на агресия при децата“. Това заяви психологът професор Румен Стаматов на беседа, посветена на агресивното поведение при малчуганите. Домакин бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев, а на дискусията присъстваха възпитатели, преподаватели и родители. 

Вицепремиерът Дончев се ядоса безумно!

Вицепремиерът Томислав Дончев се ядоса на администрацията. До това се стигна след постъпили сигнали за проблеми при административното обслужване на гражданите и бизнеса, бяха изпратени тайни клиенти в отделни институции, които да осъществят обективен външен контрол върху начина, по който се предоставят услугите. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Три награди за Община Пловдив заради приноса ѝ в социалната политика

Три почетни юбилейни награди „10 години партньорство за социална отговорност” получиха представители за община Пловдив на официалната церемония по случай 10 години от създаването на Национален алианс за социална отговорност. 

ГЕРБ държи на 1 лв. субсидия, но разрешава официалното финансиране на партии от фирми, дава им безплатни офиси

1 лев субсидия за партиите, безплатни офиси от държавата и падане на ограничението за финансирането им от юридически лица и на тавана за физически лица. Това е последното предложение на ГЕРБ по темата за партийните субсидии. То бе обявено от шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова след среща с ДПС.

Невиждан интерес към златните съкровища в Пловдив, опашки се вият пред Археологическия музей

Пред Археологическия музей в Пловдив се извиват невиждани опашки от посетители. Причината е изложбата „Преоткритият свят на стара Европа", в която са представени 250 експоната свързани с най-древната история на града от VII – III хил. пр. Хр., както и златните съкровища от Вълчитрън (Плевенско), Хотница (Велико Търновско), Рупите (Петричко) и Дъбене (Карловско), както и оригиналът на Панагюрското златно съкровище.

Рисунки върху контейнери за отпадъци приканват да пазим чисто /снимки/

От днес забавни графични послания за чистота ще напомнят на жителите на кв. Кичук Париж в Пловдив да се замислят къде и как изхвърлят отпадъците си. Акцията е дело на творческия тандем Goldhorn (Златорог), известен с графити рисунките си в Капана, и на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“.

Областният управител инспектира изграждането на кръгови кръстовища на входовете на Пловдив

Областният управител Здравко Димитров, кметът на община Марица Димитър Иванов, шефът на Областно пътно управление – Пловдив Пламен Райчев и експерти направиха инспекция на строителните дейности по изграждане на два нови пътни възела на входно-изходните артерии на града.

Студентка от Юридическия факултет на ПУ получи приз „Носители на просвета“

Студентката от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ Изабела Петкова е победител в категорията „Аз – носител на просвета“ на конкурса „Носители на просвета“, организиран от Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Banner 468 x 60 px