Destiny

Изоставиха бебе в Пловдив, полицията издирва родителите му

Сигнал за оставено без надзор бебе на паркинг на ул. “Д-р Никола Ковачев” в Пловдив е получен на телефон 112 в 13.50 часа вчера. Според информацията, детето било намерено между два автомобила, а до него имало шише с мляко.

Над 150 са свободните места в детските заведения след поредното класиране за прием

Днес – 23 април 2019 г., бяха публикувани резултатите от последното текущо за настоящата учебна година класиране за прием в детските градини и поредното текущо класиране за прием в детските ясли. За обявените 206 места (26 за яслена възраст, 36 за първа възрастова група, 53 за втора и 91 за подготвителните групи) в класирането участваха общо 671 деца. От тях 516 бяха за яслените групи, 110 за първа група, 34 за втора и само 11 деца за подготвителните групи.

Откриха барелеф на Джон Ленън в чест на „Пловдив 2019“ /снимки/

Барелеф на Джон Ленън бе открит днес в НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив. Скулптурата е изработена от британката Лаура Лиън и е даренa на Музикалното училище по повод домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-а година.

Изпариха тумор от бъбрека на 64-годишна жена в “УМБАЛ-Пловдив”

Медици от Клиниката по урология в “УМБАЛ-Пловдив” „изпариха“ тумор от бъбрека на 64-годишна пловдивчанка. Интервенцията бе извършена под ръководството на началника проф. д-р Димитър Шишков и с помощта на инструмент, конструиран от него.

Бойко Борисов: С построяването на АМ „Хемус“ БВП на страната ще се вдигне с поне 10-20%

Убеден съм, че с построяването на АМ „Хемус“ БВП на страната ще се вдигне с поне 10-20%. За това мога да се обзаложа. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти при проверката на напредъка визграждането на отсечката между Ябланица и Боаза на АМ „Хемус“.

ДБГ няма да участва на евроизборите

"Движение България на гражданите" отказва да участва в поредната братоубийствена битка между десни партии на предстоящите Европейски избори. Това съобщиха от пресцентъра на партията. В съобщение до медиите ДБГ посочват, че през изминалите 6 месеца са провели задълбочени преговори с представители на всички партии от автентичното център-дясно пространство.

Кой надраска скалите на Дановия Хълм в Пловдив?

В Пловдив вандали драскат със спрейове една от забележителностите на града - Дановият Хълм. На няколко пъти се налага общината да плаща скъпо, за да бъдат отстранявани нецензурните и безсмислени графити. Последният надпис върху скалите е вече добре познатият "Мачкай, Локо".

EVN Топлофикация обявява край на отоплителен сезон 2018/19 г. в Пловдив

ЕVN Топлофикация започва спиране на топлоподаването в Пловдив, с което настъпва край на отоплителен сезон 2018/19 г. Изключването на съоръженията в града ще се извърши поетапно в рамките на няколко дни. То е съгласно условията, посочени в Наредба за топлоснабдяването – „средната денонощна температура на външния въздух в три последователни дни е над 12 градуса”, както и дългосрочната прогноза за времето, която дава информация за повишаване на температурите. 

Banner 468 x 60 px