Destiny

Населението на Пловдив ще расте, но не и територията му, според новия ОУП

Два нови парка да бъдат създадени в близките години, предвиждат измененията на Общия устройствен план на Пловдив. Най-вероятно те ще бъдат в североизточната и югозападната част на общината, но точно къде ще се позиционират, ще стане ясно на по-късен етап. 

Каназирева привика управителите на големи магазини и заведения

Днес в 14:30 областният управител, заедно с представители на РЗИ и ОДМВР ще проведе среща с управителите на всички хипермаркети на територията на Пловдив и областта, а утре в 11:00 ще проведе среща с управителите на заведения и нощни клубове.

И двете срещи са във връзка със спазването и контрола на противоепидемичните мерки.

Мартин Карбовски призова студентите да пътешестват

При огромен интерес протече срещата с журналиста и писател Мартин Карбовски на 19 октомври 2020 г. в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Събитието се организира от Студентския съвет на висшето училище и премина под знака на дискусия, посветена на второто издание на документалния роман „Черните пътища на Европа“ от Мартин Карбовски, както и на всички вълнуващи студентите и гражданите въпроси.

Каназирева: Измервателна станция в реално време показва количеството вода в река Въча, решава се дългогодишен проблем със засушаването

Измервателна станция на река Въча от днес осигурява в реално време публичен достъп  и информация  за  количеството  вода в коритото. Апаратурата е осигурена със съдействието на Областния управител Дани Каназирева въз основа на договор за техническа помощ между НЕК ЕАД, предприятие ВЕЦ и НИМХ. Целта е осигуряване ежечасно на обществен достъп до реалното,  водно количество в коритото на р. Въча, необходимо за нормалното функциониране на водния обект.

5 медицински лица и ученик от Английската сред заразените с коронавирус в Пловдивско

Към 18.10.2020 г.  на територията  на Пловдивска област има   11 новодиагоностицирани  случаи на COVID-19.  Регистрирани в Националната информационна система са  общо 2604. Под карантина -1187 лица. На домашно лечение  са 693 лица. Оздравелите към днешна дата са общо  1670, като 5 са през последното денонощие, сред тях и две медицински сестри. Починали общо -87.

Kурбан за здраве раздадоха в район „Северен”

Курбан за здраве и благополучие по случай празника на Св. Йоан Рилски Чудотворец раздадоха днес в двора на църквата, носеща името на българския светец, от администрацията на район „Северен”.

ВИДЕО: Започват масови проверки в Пловдив, ако няма ефект - затягат още мерките!

Събрахме се всички институции да обсъдим ситуацията и да вземем мерки. Това, което решихме е да се увеличи двойно контрола. Започват масирани проверки за спазване на мерките. Това са носене на маски в градския транспорт, в магазини и в закрити пространства. И тези леки мерки на много места не се спазват. Това обяви областният управител Дани Каназирева.

Banner 468 x 60 px