Правителството предстои да обсъди проект на решение за подготовката и провеждането на изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 29 октомври 2023 година. Това предвижда дневният ред на днешното редовно правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Вносител на точката е министър-председателят акад. Николай Денков.

На свое заседание Централната избирателна комисия вече назначи първите 12 общински избирателни комисии за местния вот. Те са в общините Костинброд, Севлиево, Трявна, Ямбол, Баня, Лясковец, Павел баня, Якимово, Стамболово, Опан, Бобов дол и Стамболово.

banner

По време на заседанието се очаква правителството да определи също заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност“. Проект на решение за приемане на Национален план за противодействие на тероризма също е част от проекта за дневен ред на заседанието на кабинета.

Очаква се кабинетът да одобри и поредна хуманитарна помощ за Украйна, този път в размер на 293 376 лева.

Началото на заседанието е в 10:00 часа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!