От МВР проверяват информацията излязла в някои медии за смъртта на Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, съобщиха от пресцентъра на министерството Проверка тече и в Прокуратурата.

По-рано от “Фрог нюз” съобщиха, че Петьо Еврото е починал от масиран инфаркт в Дубай неотдавна, но прокуратурата у нас и съответните служби все още пазят в тайна тази информация. Бившият шеф на Столичното следствие бе издирван и от “Интерпол”, заедно със сина му, който по мистериозен начин бе напуснал България, за да се озове с баща си в Дубай.

На 15 август Антикорупционният фонд, от който започна разследването за престъпната схема “Осемте джуджета”, сигнализира, че прокуратурата е оттеглила европейската заповед за арест на главния заподозрян – именно Петьо Петров – Еврото.

banner

От АКФ отправиха публично питане до и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, като настояха да се изясни дали прекратяването на международното издирване на Пепи Еврото “отговаря на истината” и защо няма никакъв напредък по проверката за работата на прокуратурата по скандалния случай след отстраняването на Иван Гешев.

Една от причините да бъде спряно издирването на заявено преди това лице е, когато е настъпила смърт. Това ли е мотивът в конкретния, случай?

Фрог нюз научи от свои източници в Обединените арабски емирства, че Петьо Петров е живял там със сина си, след като напусна спешно и тайно България, когато започнаха разкритията за неговата роля в корупционната схема „Осемте джуджета“. Предполага се също, че с него е била и близка роднина на доскорошната му съпруга Любена Павлова. Предполага се също, че детето е превозено от българско летище край морето в Турция, а оттам – в Дубай.novini.bg

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!